Skogen alpakka

Hvem er vi

Skogen alpakka holder til på et småbruk rett utenfor Lillestrøm, øst for Oslo. Til tross for at vi er kun en halvtime unna Oslo S så bor vi i en liten, grønn oase uten naboer og har skog og fjell på alle kanter. Vi tar gledelig i mot besøk fra alle som vil hilse på dyra våres og som vil slå av en alpakkaprat.

Vi startet med alpakkaer høsten 2013. Interessen fikk vi etter å ha besøkt alpakkautstillingen det året. Dyrene virket fantastiske og ikke minst var menneskene i miljøet utrolig imøtekommende og trivelig å prate med. Dette har vist seg å stemme i ettertiden og!

Vårt eventyr begynte med kjøpet av tre hopper. Ambersun Miss Daisy og Ambersun Signe var drektige, mens Enghaugen Hege var for ung enda. Miss Daisy og Signe er to flotte hopper og definerte ryggraden i genetikken vi kjøpte. Hege er vår fargeklatt som ble med på kjøpet fordi vi den gang ønsket noe farge i flokken. Hege har vist seg å produsere store mengder med fin fiber.

Signe fødte en cria rett før vi fikk dem hjem til gårds. Hun ble hetende Olga og har blitt til en vakker, myk og utrolig snill hoppe. Miss Daisy fødte vår første cria på gården sommeren 2014. Det gikk helt problemfritt og det ble en liten hingst som heter Gustav.

Sommeren 2014 kjøpte vi avlshingsten Cambridge Blockbuster, som var importert og eid av Alpakka Norge i Hornindal. "Blockie" hadde da levd et godt liv på vestlandet og vi ble enige om at han kunne flytte til østlandet for å fortsette sin karriere her. Blockbuster er definitivt en av norges beste hingster og er tilgjengelig for paringsoppdrag i tillegg til at vi bruker han selv, på vårt Ambersun/Jolimont genmateriale.

Vi har siden den gang produsert flere flotte avkom og vi jobber kontinuerlig for utviklingen av norsk alpakkanæring, blant annet med vårt engasjement i Den Norske Alpakkaforening.

Avlsstrategi

Vi satser først og fremst på hvite og lyse dyr av meget høy kvalitet (showkvalitet). Målet er å avle dyr som tilfredsstiller tekstilindustriens krav til kvalitet.

Vi har fokus på hele dyret - genetikk, benbygning og gemytt.

Vi utvikler oss faglig hele tiden, deltar på alpakkautstillinger og arrangement i utlandet, engasjerer oss i alpakkaforeningens arbeid, studerer litteratur, utvikler IT-løsninger for alpakkanæringen og ønsker å være en del av det norske alpakkaeventyret.


 

- Bjørn Brændshøi, 2019

Alpakkaforeningen

Vi er medlem av Den Norske Alpakkaforening!
www.alpakkaforeningen.no

dnalitenlogo

Kontakt oss

Telefon: 413 00 878
Epost: post@skogenalpakka.no
Adresse: Bingenveien 35, 1923 Sørum (Lillestrøm kommune)

NB: Skal du på alpakkavandring? Se adresse på www.alpakkavandring.no 

Org. nr. 991329722 MVA

Back to top