Skogen alpakka - Skogens Gunnar

Skogens Gunnar er en kritthvit hingst etter vår egen Ambersun Miss Daisy og Cambridge Blockbuster. Gunnar har en kanonpakke av genetikk og er barnebarn av Jolimont Warrior og barnebarn av EP Cambridge Peruvian Spartacus. Våren 2017 tegner han til å bli veldig fin og vi skal stille han på utstillingene i år. Vi gleder oss enormt til å se utviklingen til Gunnar og håper han kan bli en avlshingst i fremtiden.

Gunnar ble stilt på alpakkautstillingen i Flå, 2017, og fikk en fin 5. premie i en svært hard klasse; hvit junior hingst.

Skogen alpakka - EP Cambridge Blockbuster

EP Cambridge Blockbuster - Skogen alpakka

Blockbuster er avlshingsten vår. Han ble importert til Norge av Olav Reidar og Connie i Hornindal, hvor han har bodd frem til høsten 2014. Han er en rolig og behagelig alpakka med godt gemytt. Blockbuster har blitt brukt i Norge i flere år og har produsert mange gode avkom. Blockbuster produserer stort sett hvite avkom, hvilket er en av hans sterke egenskaper.

Blockbuster har genmateriale fra noen av de beste hingstene i historien, EP Cambridge Spartacus, Jollimont Conquistador og NWA LTD Ruffo.

Blockbuster har bevist at han kan forbedre neste generasjon hos de fleste og ikke bare i hvit farge (brun champion 2016 var et Blockbuster-avkom).

I 2016 fikk Blockbuster prisen for beste avlshingst på den norske alpakkautstillingen i Oslo. Som om ikke det var nok så var det Alpakka Norges Gando som ble Supreme Champion Hingst, og han er et avkom etter Blockbuster. I tillegg fikk flere av hans avkom meget gode kritikker og resultater (kun 2 av 15 fikk ikke premiering):

 Surpreme Champion Hingst  
 Champion Hvit Hingst  
 Champion Brun Hoppe  
 Hvit, hingst, junior  2 stk. 1. premie, 2. premie, 2 stk. 3. premie, 5. premie
 Hvit, hoppe, junior  2. premie, 4. premie, 5. premie
 Hvit, hingst, ungdyr  6. premie
 Hvit, hoppe, ungdyr  3. premie
 Brun, hoppe, junior  1. premie

 

Blockbusters avkom, Alpacajoy Bellissimo, ble Surpreme Champion på alpakkautstillingen i 2017, på Flå.

Blockbuster ble surpreme champion i klassen hvit huacaya under utstillingen Colour Classic i 2008, i Australia. Han har en tredjeplass i klassen Adult Male på utstillingen Victorian Alpaca fest 2008. Han har også en tredjeplass i klassen Senior Male på den store nasjonale alpakkaustillingen i Australia i 2009.

Blockbuster er en SRS-godkjent avlshingst.

Blockbuster er ledig for oppdrag!

Klikk her for å laste ned PDF om Blockbuster.

Skogen alpakka - Skogens Sverre

Sverre er Signe sin cria i 2015 og vår første cria etter vår egen Blockbuster. Sverre ble født sommeren 2015 og er en veldig staselig gutt. Sverre er den elegante og litt mer forsiktige unge herremannen i flokken.

På alpakkautstillingen 2016 stilte Sverre i en av klassene med hardest konkurranse - Hvit, hingst, junior (6-12 mnd). Det var 16 alpakkaer i klassen og dommeren delte klassen i to. Det ble dermed delt ut to førstepremier, to andrepremier osv. Sverre fikk en meget respektabel 2. premie og fikk meget gode tilbakemeldinger fra dommeren. Like moro var det at det var Sverres halvbrødre (Blockbuster-avkom) som fikk de to 1. premiene OG de to 3. premiene, i denne klassen.

Sverre fikk en 1. premie i klassen hvit junior hingst på fiberutstillinge til Alpaca&Friends i Sverige, 2016. Han hadde fjerde best poengsum av alle.

Sverre fikk nok en 1. premie i klassen hvit ungdyr hingst på alpakkautstillingen i Flå, 2017. Nok en gang beviser Sverre at han er en av Norges beste, hvite hingster. I tillegg fikk han en fjerdeplass i hvit, ungdyr (meget hard klasse) på fiberutstillingen i Oslo 2017 og en 2. plass på fiberutstillingen til Alpaca&Friends i Sverige 2017.

Sverre er til salgs til en gunstig pris, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ved interesse.

Skogen alpakka - Skogens Gustav

Gustav er en hvit hingst født sommeren 2014. Hans mor er vår egen Ambersun Miss Daisy og hans far er Ambersun Flex. Gustav ble født uten problemer og var oppe på egne ben etter kun kort tid. Han har etterhvert vokst godt og er en staselig ung herremann i dag. Fiberen hans er tett, god lengde, gruppert i fine klynger og har fantastisk crimp.

Gustav fikk en 3. premie i klassen hvit junior hingst (den tøffeste klassen!) på fiberutstillingen i 2015.

Gustav fikk en 3. premie i klassen hvit ungdyr hingst på alpakkautstillingen i 2016, i Oslo. Han følger i så måte opp kvalitetene han viste i sin første klipp på fiberutstillingen året før. Han fikk svært gode tilbakemeldinger fra dommer og ble i tillegg valgt ut som én av tre til å representere sin far, Ambersun Flex, i kåringen om årets avlshingst.

Gustav fikk en 3. plass i klassen hvit ungdyr hingst på fiberutstillingen til Alpaca&Friends i Sverige i 2016. Men viktigere er poengkortet som viser at han fikk nest høyeste totalsum av alle, før fratrekk for menneskelige faktorer (dårlig skirting osv.). Full score (20 av 20) på finhet og en av de som fikk mest vektpoeng av alle (8 av 15), blant annet. Atter en gang følger han opp sine foregående resultater og er fremdeles en av unghingstene som kjemper i toppen.

Gustav fikk nok en 3. premie i klassen hvit voksen på alpakkautstillingen i Flå, 2017. Nok en gang beviser han at han er konsistent der oppe blant de beste!

Gustav er til salgs til en svært gunstig pris, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ved interesse.

Alpakkaforeningen

Vi er medlem av Den Norske Alpakkaforening!
www.alpakkaforeningen.no

dnalitenlogo

Kontakt oss

Back to top